Over Prof. Dr. Ahmet Akçay

Pediatrisch Allergie, Immunologie en Astma Specialist
Kindergezondheid en Kinderziekten Specialist
Pediatrische Longziekten Specialist

Prof. Dr. Ahmet Akcay werd geboren in Denizli en voltooide zijn basisschool, middelbare school en het liceum in Denizli. Hij studeerde af als valedictorian aan de Anafartalar liceum. Na zijn afstuderen aan de Medische Faculteit van de Universiteit van Istanboel, werd hij specialist aan de medische faculteit van de universiteit van Istanboel, gespecialiseerd in kindergezondheid en ziekten.

-Prof. Dr. Ahmet Akçay’s Opleidingen

In 2003 studeerde hij aan de Medische Faculteit van de universitaire afdeling kindergeneeskunde van Istanbul en kinderallergie en longziekten, waarna hij in 2008 pediatrische allergiespecialist werd. In 2012 werd hij specialist pediatrische immunologie en allergische ziektes, waarna hij in 2013 pediatrische longarts werd. Hij werd universitair hoofddocent in 2007 en werd professor in 2014.

-Prof. Dr. Ahmet Akçay’s ervaringen in het buitenland

Hij heeft gewerkt als gasthoogleraar op de afdeling Pediatric Allergy and Immunology van het Children’s Hospital in Cincinnati, een van de drie beste ziekenhuizen in de Verenigde Staten. Met de samenwerking van de hoofd van het kliniek Prof. Dr. Amal Assad heeft Prof. Dr. Ahmet Akçay ervaring gekregen bij het toepassen van nieuwe methodes die worden gebruikt bij de diagnose en behandeling van allergische ziektes en astma. Tijdens deze studie heeft hij ervaring opgebouwd in de VS over astma, voedselallergie, provocatietest voor voedselallerie patienten, immunotherapy(allergie injecties), eczeem en medicijnen allergie, welke methodes worden gebruikt en hoe het word toegepast. Tijdens zijn verblijf in de VS heeft hij de kans om te werken bij het Bernstein Allergy. Hier heeft hij de mogelijkheid gekregen om een korte periode met de editeur van Journal of Asthma, Prof. Dr. Jonathan Bernstein te werken. Hier heeft hij meer inzicht gekregen over hun werk methoden.

Hij heeft deelgenomen aan de 4-daagse bronchoscopiecursus, georganiseerd door een van de beste artsen ter wereld, namelijk Prof. Dr. Robert Wood van afdeling Pediatrische Pulmonologie bij het  Cincinnati Children Hospital.

-Prof. Dr. Ahmet Akçay en Istanbul Allergie

Prof. Dr. Ahmet Akçay werkten tussen 2013 en 2016 op de afdeling Pediatrische Allergie en Longziekten bij het Liv Hospital, had een doel om het belangrijkste adres te zijn voor diagnosis en behandeling van allergische ziektes in Turkije met het oprichten van Istanbul Allergie.

Prof. Dr. Ahmet Akçay is bestuurslid van de Pediatrische Allergie en Astma Academie en wilt graag aan de ontwikkeling van de diagnose en behandeling van allergische ziektes in Turkije bijdragen.