Zoals in de hele wereld ook in Turkije stijgt de percentage van het aantal allergische ziektes bij mensen erg snel. Met de toename van allergische ziektes proberen gezinnen een remedie te vinden. Ondanks het toenemende aantal allergische ziektes, is het erg moeilijk om een arts te vinden die gespecialiseerd is in allergische ziektes. Vanwege deze moeilijkheden en behoeftes werd het allergie centrum in Maart 2016 opgericht door Prof. Dr. Ahmet Akçay.

Tijdens mijn verblijf in het Allergie en Immunologie Centrum in het Cincinnati Children Hospital in de Verenigde Staten ontdekte ik dat de aanpak van allergische aandoeningen in Amerika systematischer was. En er waren heel veel allergie centra’s veel steden. Bij een daarvan, het Bernstein Allergy Center, heb ik de mogelijkheid gehad om een korte periode te werken. Daar heb ik veel geleerd bij de Familie Allergie kliniek waarmee ik het idee kreeg om ook zo’n allergie centrum te openen in Istanbul. Het moest een plek zijn waar specialisten op het gebied van allergische ziektes samen konden werken, de zelfde technieken als in de VS toepassen en hiermee kinderen en volwassenen mensen met allergische ziektes het beste genees mogelijkheid aan te bieden. Hiervoor dacht ik eerst na over wat de naam zou zijn. Na 1 jaar lang onderzoek besloot ik dat de beste naam Istanbul Allergie zou zijn.

Toen ik daarna met mijn collega’s sprak over mijn idee gaven ze allemaal de zelfde andwoord; “Begin jij maar eerst, wij komen wel.” Als resultaat van deze onderhandelingen besefte ik dat ik de volledige verantwoordelijkheid in deze droom had.

Istanbul Allergie had eerst een plaats nodig en we zochten met ons team voor de beste locatie. Het moest een makkelijk bereikbaar plek zijn zonder parkeerproblemen op een centrale locatie. Een plek vinden met al deze mogelijkheden was niet makkelijk. Dankzij de hulp van een goede vriend die mij altijd heeft ondersteund vonden we de Karaosmanoğlu appartement tegenover de City’s winkelcentrum waar de beroemde Turkse auteur Yakup Kadri Karaosmanoğlu ook heeft geleefd. De historische charme en de ruime sfeer van deze plek fascineerde ons erg. Istanbul Allergie Centrum is opgericht in Maart 2016 en had veel probelemen tijdens en na het huurproces van deze pand. Toch heeft het een voor een elk probleem opgelost. Om ons droom waar te maken hebben wij als team deze plek op het beste manier gedecoreerd.

Bij het samenstellen van het team wilden we een omgeving bieden waar een lachend gezicht, bescheidenheid en spiritualiteit voorop staan. We weten dat onze voeten niet achteruit maar enthousiaster vooruit zullen gaan als het over Istanbul Allergie gaat. Istanbul Allergie staat met deze gevoel bereid voor de toekomst.

De Specialisten van Istanbul Allergie

 We bieden elke mogelijkheid voor veel allergiespecialisten om samen te werken in Istanbul Allergie, en daarbij verwelkomen we ook andere collega’s die willen samenwerken. Ons motto is, “Samen kunnen we grote succes bereiken.” Met bijdrage van deze motto sloot Asst. Prof. Dr. Ramazan Ersoy, voor volwassen allergieziektes, astmaspecialist en interne geneeskundespecialist zich in  februari 2017 bij ons aan. Sinds februari 2017 bied Prof. Dr. Ahmet Akçay zijn dienst voor pediatrische patiënten jonger dan 18 jaar en voor kinderen met allergieën, astma-immunologie en pulmonologie verleent terwijl voor volwassen patienten met allergieziektes, astma en interne geneeskunde Asst. Prof. Dr. Ramazan Ersoy zijn dienst verleent. Eind 2017 sloot kinderallergie, immunologie en pediatrische pulmonologie specialist Prof. Dr. C.Dost Zeyrek bij onze vestiging in Ataşehir aan.

Begin 2018 sloot allergoloog Dr. Kürşat Epöztürk, volwassenen allergie en klinische immunologie, pulmonologie specialist ook bij onze vestiging in Ataşehir. Met zijn geavanceerde Engels en Frans heeft Dr. Kürşat Epöztürk de Istanbul Allergie familie sterker gemaakt.

In september 2018 zijn we nog sterker geworden doordat kinderallergie, immunologie en astma-specialist, kindergeneeskunde en ziektes specialist Assoc. Prof. Şule Çağlayan Sözmen zich ook aansloot bij de Istanbul Allergie familie. Ik weet zeker dat Şule Çağlayan Sözmen met haar geavanceerde Engels en academische studies belangrijke bijdrages zal leveren voor de ontwikkelingen op het gebied van allergie in Turkije.

Ons team word dag op dag sterker…

Elk succes begint met dromen…