Eczeem Afdeling

Eczeem is de meest voorkomende allergische huidziekte bij baby’s en kinderen. Dag op dag neemt de aantal van kinderen met eczeem toe. Het is belangrijk dat het baby of kind eerst wordt onderzocht en gediagnosticeerd door pediatrische allergologen en daarna pas aan een behandeling beginnen. Dit artikel legt uit hoe eczeem(atopische dermatitis) wordt behandeld.

Het belang van pediatrische specialisten bij behandeling van eczeem

Pediatrisch allergie specialisten zijn speciaal getraind voor eczeem gevallen te kunnen behandelen bij baby’s en kinderen tot en met 18 jaar. Pediatrische allergiespecialisten zijn speciaal opgeleid op het gebied van eczeem en allergische aandoeningen. Ze zijn in bezit van een specialisatie diploma voor pediatrische allergie en worden benaamd als kindergezondheid en ziekten specialist(met de nieuwe benaming, kinderimmunologie en allergische ziekten specialist). 40-60% van de redens van eczeem bij baby’s en kinderen zijn voedselallergieën en om te bepalen welke voedsel soorten ervoor een allergisch reactie zorgen is het belangrijk om een priktest(huidpriktest) te laten uitvoeren aan getrainde pediatrische allergie specialisten.

Allergietests zijn belangrijk bij de behandeling van eczeem

 Allergietests zijn belangrijk bij de behandeling van eczeem. Omdat 40-60% van de redens van eczeem voedselallergie zijn. Bij baby’s vanaf 1-2 maanden oud kan er een allergietest op de huid worden uitgevoerd om te zien of er voedselallergie is. Volgens de resultaten van deze test wordt bepaald op welk voedsel een dieet moet worden gevolgd. Als de oorzaak van eczeem voedselallergie is, is het moeilijk om succesvol te zijn met de behandeling zonder een dieet.

Testen die kunnen worden uitgevoerd bij onze Eczeem Afdeling;

 

 • Huidpriktest(Skin Prick test)
 • Plaktest(Patch test)
 • Provocatietest
 • Huidplaktest(Nikkelallergietest)
 • Serum allergietest
 • Allergietest voor penicilline en andere antibiotica
 • Lokal anestezi

Waar moet ik opletten als ik een allergietest voor ik een allergietest laat uitvoeren?

 Sommige geneesmiddelen die de resultaten van allergietests kunnen beïnvloeden, moeten 1 week vóór de allergietest worden stopgezet. Sommige van deze medicijnen zijn hoestdranken, verkoudheidsmedicatie en allergie medicijnen. Antibiotica en geneesmiddelen die worden geïnhaleerd hebben geen effect op de allergietest. tijdens de allergietest moet het kind niet kortademig zijn.

Tot welke leeftijd kunt u een allergietest laten uitvoeren?

Hoewel het op elke leeftijd kan worden gedaan, kunnen voedseltesten worden gedaan vanaf de leeftijd van 1-2 maanden. Voor astma en allergische verkoudheid kunnen allergietests worden uitgevoerd vanaf de leeftijd van 1-2.

 Conclusie

 Allergietests zijn belangrijk bij de behandeling van eczeem.

 • Hydraterende, genezende behandelingen en medicamenteuze behandelingen kunnen worden toegepast.
 • Baden is heel belangrijk voor baby’s en kinderen met eczeem.
 • Zijden kleding en speciale kleding kunnen worden gebruikt voor eczeem baby’s en kinderen.
 • Allergie vaccins kunnen worden gebruikt bij kinderen met eczeem die ook allergisch zijn voor huisstofmijt, astma en allergisch griep.
 • Bij de behandeling en diagnose van eczeem is het noodzakelijk dat de artsen pediatrische allergiespecialisten die goed getraind zijn op dit gebied en tegelijkertijd ook kindergezondheid en ziekten artsen zijn.