Allergisch Griep Afdeling

Allergisch griep(allergische rhinitis) is een belangrijke ziekte die de kwaliteit van leven bij kinderen en volwassenen kan aantasten. Jeuk in de neus, verkoudheid, verstopte neus en niezen zijn de belangrijkste symptomen van allergische rhinitis. Voor kinderen met deze symptomen is het belangrijk om een allergietest te laten uitvoeren om allergische rhinitis te diagnosticeren.

Symptomen van allergisch griep

 Allergisch griep is vaak te merken bij gevallen zoals verkoudheid, achterelkaar niezen, jeuk in de neus of verstopte neus.

Testen bij het Allergisch Griep Afdeling

Om allergish griep te diagnosteren kunnen er sommige tests worden uitgevoerd. De belangrijkste van deze tests zijn allergietest. Hoewel allergietests op elke leeftijd kunnen worden uitgevoerd, is het over het algemeen aanbevolen om zo’n test pas na de leeftijd van 2-3 jaar te laten doen voor de diagnose. Allergietests kunnen worden uitgevoerd via bloedonderzoek of huid, maar tests met de huid geven nauwkeurigere resultaten. Afgezien van de allergietest is er soms ook een snot of bloed onderzoek nodig en in geval van allergisch astma is een longfunctietest ook noodzakelijk.

Allergisch griep is een belangrijke ziekte 

Allergisch griep kan het levenskwaliteit beinvloeden en leerproblemen veroorzaken bij kinderen.

Hieronder vind u de tests die kunnen worden gedaan bij het Allergisch Griep Afdeling 

  • Skin prick test(allergietest op op huid)
  • Snot onderzoek
  • Componenten via serum
  • Allergie vaccinatie
  • Component gebaseerde allergie behandeling

Waar moet ik opletten als ik een allergietest laat doen?

Sommige geneesmiddelen die de resultaten van allergietests kunnen beïnvloeden, moeten 1 week vóór de allergietest worden stopgezet. Sommige van deze geneesmiddelen zijn; hoestdranken, verkoudheisd medicijnen, en medicijnen voor allergie. Antibiotica en ademhalingsmiddelen hebben geen invloed op allergietests. Tijdens een allergietest mag het kind geen ademhalingsproblemen hebben.

Hoe oud moet het kind zijn om een allergietest te laten uitvoeren?

Hoewel het op elke leeftijd kan worden gedaan, kunnen voedseltesten worden uitgevoerd vanaf 1-2 maanden oud. Voor astma en allergische griep kunnen allergietests worden uitgevoerd vanaf de leeftijd van 1-2 jaar.

Conclusie

 Allergische rhinitis is een allergische ziekte die ontstaat als gevolg van immunologische schade aan het neusslijmvlies als gevolg van verschillende allergenen. De diagnose allergische rhinitis wordt vastgesteld door ervaren en getrainde specialisten na het horen van het verhaal van de patiënt, het onderzoek en allergietests.